01. f. În româna

 

 

Cine sunt (eu)?/ Care joc?

“Am impresia citeodata ca incerc, ca psiho-istoric, sa descifrez schizophrenia lumii occidentale prin imaginile sale, si totodata ca un reflex autobiographic”.

Aby Warburg, Jurnal, 3 aprilie 1929, Gombrich, Aby Warburg : O biografie intelectuala.

 

In 1992 am inceput sa colectionez imagini de picioare, ca principalul obiect de reprezentare. De unde fascinatia mea cu imaginea de picioare.

Solul fertil in absurditati si excentricitati isi are fara indoiala originea in Anglia, unde mi-am petrecut 18 ani din viata.

Alta intuitie,- piciorul, cit si diferitele sale reprezentari, ar putea dispare ca simple obiecte de atractie sexuala. Dupa ce vor fi fost ascunse, ignorate, sau pur si simplu admirate in mod senzual, picioarele ar putea deveni “subiecte autonome”.

Vor putea primi o existenta autonoma in tot soiul de instante: “sus piciorul”, “a-si baga picioarele”, “a sta pe propriile picioare”, etc.

Pentru toate tablourile am pastrat aspectul lor brut, original, chiar daca le-am fotografiat, scanat, etc.

Am folosit 246 de fotografii in 43 de categorii, ceea ce francezii denumesc o progresie “marabout bout d’ficelle”, sau daca vreti, ca la jocul de domino, cind se intilnesc doua capete similare.

Aici, asemanarea intre 2 tablouri de capete este mai curind o similaritate de forma, teme, sau preferinte estetice, pe care fiecare cititor le poate descifra dupa gustul lui.

Setul intreg (sau scena in intregimea ei) poate apare ca o oglinda, oricit de deformata, dar care reflecta epoca noastra


Pentru stilul de joc pe care l-am ales pentru acest montaj, am socotit potrivit titlul “Are picioare” (versiunea engleza).

 

"Gindindu-ma adesea la legatura dintre toate lucrurile din aceasta lume, observ ca ele sunt fara indoiala legate printr-o prietenie, si in acest sens, totul/toata materia-sint una."

Marcus Aurelius XXXXX

 

Marie-Thérèse Weal ana mtwww ... wealwildweb

 

Poveste fara Acum e rindul tau !

sfarsit